شاخص دلار آمریکا
شاخص دلار آمریکا:
تحلیل شاخص دلار آمریکا مهمترین روش برای تحلیل عملکرد دلار در بازارهای مالی است. شاخص دلار آمریکا را با USD Index، USDX و Index$ نشان می دهند. این شاخص نشانگر متوسط قیمت دلار در برابر ارزهای اصلی است. این سبد ارزی متشکل از یورو، پوند، ین، دلار کانادا، فرانک سوئیس، دلار استرالیا و دلار نیوزلند است (هفت جفت ارز اصلی).
شاخص دلار آمریکا با واحد پایه 100 محاسبه و ارزیابی می شود. اگر شاخص دلار آمریکا 80.30 باشد، یعنی دلار آمریکا 19.70 درصد در برابر سبد ارزی اشاره شده تضعیف شده است. یا به طور مثال اگر شاخص دلار آمریکا به 110 واحد رسیده باشد، یعنی دلار در برابر سبد ارزی 10 درصد تقویت شده است. تحلیل گران از دهه 1970 میلادی از شاخص دلار آمریکا در تحلیل های خود استفاده می کنند.
شاخص دلار آمریکا به سطوح تکنیکال واکنش خوبی نشان می دهد و از دید تکنیکال کاملا قابل تحلیل است.این بدان معنی ست که اگر نمی توانید وضعیت بنیادی دلار آمریکا را تحلیل کنید، می توانید به کمک تحلیل تکنیکال آینده دلار را پیش بینی کنید.
تمام کالاهای اصلی مثل نفت خام و طلا با دلار قیمت گذاری می شوند. قیمت نفت و انس طلا رابطه معکوسی با شاخص دلار آمریکا دارند. معامله گران حرفه ای انس طلای جهانی را با استفاده از شاخص دلار پیش بینی می کنند. تحلیل روند بلند مدت شاخص دلار آمریکا می تواند روند آتی بازار ارز و کالا را شفاف کند. وضعیت تکنیکال شاخص دلار آمریکا می تواند حتی واکنش دلار به جریانات ریسکی بازار و رویدادهای بنیادی را هم تا حدودی پیش بینی کند. معمولا زمانی که جریانات ریسک گریزی بازارهای مالی را در بر می گیرد، دلار آمریکا در نقش دارایی امن ظاهر شده و رشد خوبی را نشان می دهد. اما در دوره هایی که جریانات ریسک گریزی در بازار مشاهده نمی شود و چشم انداز اقتصاد جهانی با ثبات است، دلار آمریکا بیشتر به داده های اقتصادی این کشور حساس می شود. دلار واکنش مستقیمی به داده های اقتصادی آمریکا نشان می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.